keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Getting kicks at route 66

Nyt ollaan Albuquerquessa (aika vaikea lausua on kylla). Ja taskussa uusi Albuquerquen kirjastokortti, joka oli paasylippu internetin ihmemaahan talla kertaa. Kirjastotati kylla kehotti ottamaan kortin mukaan, kun seuraavan kerran tanne tullaan. Jep.

Matka tanne Oklahomasta on kulkenut route 66:a pitkin. Opaskirjat eivat liioittele yhtaan, kun varoittavat, etta legendaarista tieta on vaikea seurata. Ajettiin pari kertaa toiveikkaina pienta karrytieta pitkin, kunnes tuli eteen "dead end" ja u-kaannos. Onneksi bensa on halpaa. Hieman kyseisen historiallisen valtatien hehkua kylla himmentaa se, etta motari menee useimmiten tiesta noin 20 metria vasemmalla... Mutta kylat, joiden lapi tie menee, ovat kylla aika lailla entisellaan. Mika tosin joskus tarkoittaa melko ransistynytta maisemaa ja aavekylia.

Viime yo vietettiin Amarillossa Texasissa. Talla kertaa ei sitten sen enempaa Texasia nahty, nyt ollaan jo nimittain siirrytty New Mexicon puolelle. Mutta ehka tuo annos Texasia riitti? Yovyttiin aika hienossa motellissa Amarillossa, koska Sussu bongasi meille eraalta huoltsikalta alennuskuponkeja. Motellissa oli uima-allas (todella likaista vetta), fitness-room (kuntopyora, cross-trainer ja juoksumatto) seka sauna (ala heita loylya, tai saat sahkoiskun). Julteltiin mukavia eraan pariskunnan kanssa ja jommalla kummalla meista olisi saattanut kayda flaksi, koska pariskunnan rouvalla oli naimaton poika, mutta harmi kylla tama oli juuri Sudanissa USA:n armeijan hommissa. Muuten olisi ehdottomasti tullut naimakaupat.

Ja Suville lisaa ruokateemaa: Amarillon suurin nahtavyys oli ravintola, jossa sai ilmaiseksi 72 paunan pihvin (=tosi iso), jos soi sen tunnissa. Ei kokeiltu. Vahan epailtiin kykyjamme.

Paivaohjelmassa on tanaan ollut harhaanajamisen ohella kalkkarokaarmenayttely, jossa oli muutama kymmenen erilaista karmesta. Aika rauhallista porukkaa, ei hirveesti actionia siella. Kierreltiin myos Albuquerquen vanhassa kaupungissa, joka oli varsin meksikoilaishenkinen. Tuliaisiakin tarttui mukaan, joten harvat ja valitut saavat odottaa jannityksella:) Yovytaan muuten hienossa historiallisessa Route 66 hostelissa, ja viela aika halvalla.

Huomenna jatketaan kohti Nevadan aavikoita ja Las Vegasia, mutta muutama paiva menee kylla ajaessa. Grand Canyon osuukin siina matkan varrelle, joten luvassa paljon hienoa kuvamateriaalia kateellisille!

Ei kommentteja: