sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Walkin' in Memphis

Matka Knoxvillesta jatkui erilaiseen maailmaan, Bluesin ja rockin syntysijoille Memphisiin. Mita tastakin kaupungista nyt voi sanoa: vaikka Memphis on suurkaupunki, kaikki hektisyys puuttuu, kukaan ei tieda koska bussit kulkevat, blues soi kaikkialla, mukaan lukien ratikkakuskin paassa, jonka rytmiin voi sheikata ratikkaa ajellessa. Suurin osa asukkaista on mustia, ystavallisia sellaisia, mutta joiden puheeseen ei meidan kouluenglanti tunnu riittavan. Aksentti on aika haastava... Kantapaan kautta opittiin sitten sekin, etta jos joku taalla neuvoo kaupunkisuunnistuksessa, niin se myos haluaa siita rahaa. Loppuaika vedettiinkin sitten ihan omin neuvoin.

Sen kummempia ei askarreltu, kaytiin kattelemassa Mississippia ja pyorittiin Beale Streetilla (kaupungin sydan, mutta turisti sellainen). Beale Streetin kautta ovat aikanaan kulkeneet kaikki legendat Johnny Cashista Elvikseen. Aino osti muuten hienon pinkin cowboyhatun, Sussu viela harkitsee (ei muka tule valttamatta kaytettya, miksei?) Illalla suunnattiin elaviin kuviin kattomaan Sex and the City, joka oli ihan jees. Mutta eihan noi ikina sarjalle parjaa noi leffat. Ja juonihan meni niin, etta.. Takasin hostellille oli tarkotus lahtea bussilla, joka infon mukaan olisi lahtenyt 20.52. Asemalla selvis, etta se lahteekin vasta 21.15, mika oli tietysti maailman siisteinta siina vaiheessa kun oli vasy ja nalka. Mutta, mutta.... Kun bussi lopulta tuli, siina ei ilmeisesti ollut pakkia, silla odoteltiin viela 15 minuuttia sita, etta edessa oleva bussi lahtee pois tielta. Oli kylla vahan karsivallisyys koetuksella:)

Nukuttiin muuten tallaisessa kirkon yllapitamassa hostellissa, jossa taytyy osallistua siivoukseen joka paiva. Tehtavat maarataan ennalta, ja aamuisin loytyy poydalta pirtsakan varinen lappu, joka kertoo paivan velvoitteen. Meilla on sinansa mennyt hirvean mukavasti toi tehtavien jakautuminen, etta Aino on pyyhkinyt poytia ja jaakaapinovia ja Sussu puolestaan on saanut viettaa aikaa siivoten vessoja. Kiitos tasta. Mutta ei siis mitaan katkeruutta.

Tanaan suunnataan sitten kohti Oklahoma Citya, jossa olisi tarkoitus olla huomenna. Siella viivytaan taas pari paivaa ennen liitoa Las Vegasiin. Mutta ennen tata kaikkea hurautetaan tassa kohtapuoliin Gracelandiin, saattaa tosin olla, etta tyydytaan ihailemaan sita vaan ilmaiseksi ulkopuolelta.

Ja nyt loppuu kirjoittelu, silla koskaan ei ole nain hidasta konetta ollut! Viela sen verran tosin, etta enaa ei ole lammin vaan hyvin hyvin kuuma:)

Ei kommentteja: