lauantai 14. kesäkuuta 2008

New York, New York

Tama matka on nyt New Yorkia vaille valmis. Saavuttiin eilen isoon omenaan myohaan illalla ja hiukan kumminkin jannitettiin oliko hostellivaraukset kunnossa vai pitaako hakea majapaikkaa Harlemin kaduilta, mutta kaikki meni hyvin. Tuli todistettua eilen, etta 13. perjantai on ihan turvallinen paiva matkustaa myos lentokoneella. Ei tosin kaikille, koska eras tanskalaisperhe joutui poistumaan koneesta ennen lahtoa, koska perheen aiti ei voinut hyvin. Ensin kuului huutoa, sitten kuultiin etta nainen ei hengittanyt, sitten hengitti taas ja lopulta aiti roudattiin rullatuolissa pois koneesta. Taisi kuitenkin olla kyse vaan ravinnonpuutteesta, portilla ennen boardingia perhe meinaan paivitteli aitia, joka ei ollu syonyt koko paivana. Ei melkeen syoty kylla mekaan, silla vasta ilmassa kavi selvaks, et ruoka ei kuulu hintaan. Vau. Mut Ainolta loyty sen verran kateista, etta saatiin ostettua koneen aarimmaisen tayttava ja maukas ruoka. Huomaa ironia. Hostellin vieressa kuitenkin oli pelastava enkeli, 24/7 auki oleva kiinalainen take away. Nami.

San Fransiscossa tuli tutustuttua ennen kaikkea hostellitarjontaan. Kun ei oltu varattu hostellia etukateen ja koska sesonki alkoi olla kuumimmillaan, jouduttiin vaihtamaan hostellia joka paiva. Se ei toisaalta ollut huono juttu; saatiin yopya niin kaupungin hektisessa keskustassa kuin rannan rauhassa Golden Gaten kupeessakin. Hostellien lisaksi tutuiksi tulivat maet. San Fransisco on niita taynna ja niita oppi lopulta kiertamaan. Pohkeet on edelleen tosin jumissa.

Viimeinen ilta San Fransiscossa vietettiin ulkoilmateatterissa muiden saman hostellin asukkien kanssa. Kaupungin nuorempi vaki oli kokoontunut yhteen puistoon katsomaan erittain laadukasta leffaa isolta screenilta. Kyseessa oli science fiction leffa suoraan 50-luvulta mehukkaine erikoistehosteineen. Leffa oli It Came From Outer Space, jota suosittelemme kaikille ja varoitamme erittain piinaavan jannittavista kohtauksista. Huomautettakoon, etta leffan kattominen ei ollut kovin keskittynytta siina ihmispaljoudessa, juoni on siis vahan hamaran peitossa. Sita edellisena iltana oltiin jo mainitun suomihullun kaverin luona kattomassa leffaa. Tarkoitus oli kattoa Family Guy-sarjaa (loistokas piirretty, ei tietoa nakyyko Suomessa), mutta dvd ei toiminu. Saatiin tosin omat kopiot mukaan, toivottavasti toimii!

Tanaan on ollut eka paiva Nykissa ja ollaan oltu lahinna siella missa kaikki muutkin turistit. Lisaksi vahan on ukkostanut, joten otetaan huomenna uusi yritys nahtavyyksien suhteen. Rahaa on kylla saanu kulumaan ihan nain sateellakin. Sussulla on muuten uusi vaaleanpunainen kamera! Tosin San Fransiscosta ostettu.

Friscosta lahdettaessa paastiin muuten lentokentalla johonkin kemialliseen tarkastukseen. Kaytannossa piti menna koppiin, jossa puhallettiin ilmaa paalle. Aino ei tata ohjeistusta kuitenkaan kuullut, joten ilman napsahtaessa nassuun kuului kopista hupaisa kirkaisu. Oltiin sitten ainoat, jotka tahan testiin paaty, valintakriteerit jai hiukan hamaran peittoon. Mutta koppeilun jalkeen myos meijan reput kaytiin lapi ja tavaroita laiteltiin johonkin kemikaalipaljastimeen. No get this...

Viela tulee ennen kotiinpaluuta yksi paivitys, joten muistakaa innolla odottaa:) Sen jalkeen saatte sitten tyytya meidan seuraan livena.

1 kommentti:

Suvi kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää Aino :)