maanantai 2. kesäkuuta 2008

Myrskyn jalkeen on poutasaa...

Amerikassa kaikki on suurta. Myos myrskyt. Se saatiin kokea eilen matkalla Memphisista lanteenpain. Pienena sateena alkanut ropina yltyi niin tiheaksi sateeksi, etta meidan oli pakko menna pois moottoritielta johonkin pikkukylaan. Kun siella alkoi lennella tavaroita kadulla (tassa Aino kylla vahan liioittelee, yks rengas pyori kadulla...), kaytiin kysymassa huoltoasemalta, mita kannattaisi tehda. Ohjeena oli: pois autosta ja johonkin supermarkettiin, ne ainakin pysyy pystyssa. Toteltiin naita ohjeita ja seuraava puolituntinen vietettiin sitten markettidiskossa, kun kattovalot vaan valahteli.

Myrskysta selvittiin, mutta piti kayda syomassa jotain ennen kuin uskallettiin taas lahtea ajamaan; kukaan kun ei osannut sanoa, tuleeko moista jysaysta viela uudelleen. Jouduttiin rikkomaan yksi taman reissun paaperiaatteista: kertaakaan ei syoda McDonaldsissa, mutta perustelut on kylla hyvat: muista ruokapaikoista oli sahkot poikki. Niin oli tosin McDonaldsinkin leipagrillista ja juomalaitteista. Ennusteiden mukaan meidan pitais nyt olla pois myrskyalueelta, joten luvassa on vaan aurinkoa ja parempaa ruokaa.

Kun taas paastiin ajamisen makuun, mentiin saman tien Oklahoma Cityyn asti. Matkalla ajettiin muuten sen kylan lapi, jossa joku vuosi sitten kuvattiin neitien Hiltonin ja Richien avuttomuuden huipentumaa maatilalla. Asukasluku jossain 500 hujakoilla, aika elavainen mesta... Ja jalleen satoa matkalta kirkkojen iskulauseiden muodossa: "Forbidden fruit makes many jams." / "God is always on the line, never a busy signal" / "Highway is my way -God." Valitse omasi.

Oklahomassa yosijana kamainen motelli route 66:n varrelta. Tassa motellissa historian havina nakyy kylla lahinna vain suttaisissa patjoissa ja rikkinaisissa lakanoissa. Ja tv:ssa, jonka volumenappula on sen verran jumittunut, etta aani on joko tosi kovaa tai tosi hiljaa. Ja uima-allasta koristaa pehmea ruohopeite.

Taman paivan kokemuksia on ollut cowboymuseo, Oklahoman pommi-iskun muistomerkki ja ennen kaikkea viimeiset 10 min alemman liigatason baseball-pelista. Peli oli luultavasti joltain tosi alhaiselta tasolta, siita paatellen, etta yleiso sai paremmat kicksit siita, kun pikkupoika nappasi katsomoon tulleen pallon kuin itse pelikentan tapahtumista.

Huomisesta alkaen siirrytaan toden teolla tahkoamaan road 66:ta. Mikali Sussun ja Ainon fahrenheit-laskuri pitaa paikkansa, luvassa seuraavina paivina lahes 40 astetta. Ei paha, mutta ei ihan aina niin kivakaan. Mutta onneks ei sentaan pakkasta!

1 kommentti:

Suvi kirjoitti...

Haa, vihdoinkin ruoka-asiaa! Oonkin jo odotellut sitä, tällainen possu kun olen. Lisää infoa kasvissyöjän arjesta Yhdysvalloissa!!